რეგულარულად მეტისმეტად ცხელი ჩაის ან სხვა ცხელი სასმელების სმა საშიშია და შესაძლოა საყლაპავი მილის სიმსივნე გამოიწვიოს. ასეთია მაშტაბური კვლევის შედეგები, რომელშიც 50 000ზე მეტი ადამიანი მონაწილეობდა.
კვლევა ირანის ჩრდილო აღმოსავლეთში ჩატარდა. მეცნიერები 10 წლის მანძილზე აკვირდებოდნენ 45–დან 70 წლის ასაკამდე ქალებს და მამაკაცებს, რომლებიც ცხელ ჩაის სვამდნენ. კვლევის დროს სასმელის ტემპერატურას და მისი მოხმარების რაოდენობას აკონტრლებლნენ, ასევე დროის პერიოდს ადუღებული წყლის ჭიქაში დასხმიდან მის დალევამდე.
მეცნიერები მივიდნენ დასკვნამდე, რომ კვლევის ის მონაწილეები, რომლებიც დღეში მინიმუმ ორ ჭიქა ჩაის სვამდნენ მინიმუმ 60 გრადუსი ტემპერატურით, ორჯერ უფრო მეტად ექვემდებარებოდნენ საყლაპავი მილის კიბოს რისკს, ვიდრე ისინი, ვინც ჩაის გაგრილების შემდეგ მიირთმევდნენ.
აშშ–ში სიმსივნის ეს სახეობა ყველაზე გავრცელებული ონკოლოგიური დაავადებების სიაში რიგით მერვეა. თუმცა სხვა ქვეყნებში სტატისტიკა განსხვავებულია. მაგალითად, ირანში და ჩინეთში საყლაპავი მილის კიბო ბევრად უფრო გავრცელებულია, როგორც ჩანს ისეთი ფაქტორების გათვალისწინებით, როგორიც არის კვება და მოწევა.